Pijpreiniger

Link
Verfügbarkeit
Preis
Weitere Angebote

Test & vergelijk Pijpreiniger

40 procent van de Duitsers moet jaarlijks contact opnemen met een professionele sanitaire dienst om verstopte leidingen te repareren. In principe kunnen dergelijke kostbare operaties en noodoproepen worden voorkomen door de juiste leidingreiniger te gebruiken. Hier moeten potentiële klanten weten waar ze op moeten letten bij hun aankoop. De pijpreinigertest zorgt voor de belangrijkste zaken om de juiste pijpreiniger te vinden en de voor- en nadelen ervan te kennen. Niet te vergeten dat het juiste aankoopadvies niet mag ontbreken om verkeerde aankopen te voorkomen bij het zoeken naar pijpreinigers. Deze test is daarom nuttig en bespaart gegarandeerd het jaarlijkse bezoek van dure pijpreinigers.

Verstopte leidingen verwachten hoogwaardige pijpreinigers

Het is niet eenvoudig om de juiste leidingreiniger te vinden. Vooral omdat veel consumenten het probleem van verstopte en vuile leidingen nooit hebben aangepakt. De natuurlijke kalk in het leidingwater is slechts een van de redenen waarom de leidingen broos worden. Ook haren in de afvoer, stof, vuil of etensresten kunnen de leidingen verstoppen en het is aan te raden om de juiste leidingreiniger te gebruiken. Om de consument te laten weten welke pijpreinigers op de shortlist staan, wordt de pijpenreinigertest aanbevolen, waarin alle informatie en aankoopcriteria worden opgesomd die de juiste pijpenreiniger te bieden heeft.

Een kleine tip in het begin is echter om echt niet te letten op de prijs van pijpenragers. Want hoe goedkoper de pijpenreiniger is, hoe minder hulp hij in de meeste gevallen in het huishouden biedt, maar dat was toch te verwachten?

In elk tweede huishouden er is een pijpreiniger. Er zijn veel redenen om het te kopen, maar vaak zijn financiële aspecten de reden om de professional te mijden en het zelf te doen. Consumenten kunnen kiezen tussen granulaat-, vloeibare en gelachtige pijpreinigers. Daarnaast wachten vele fabrikanten op hun toepassing, dus een korte feitencontrole is op dit punt belangrijk voor onervaren consumenten in de omgang met pijpreinigers.

Onze Top 10 – buizenreinigers

Welke fabrikanten zijn er?

De keuze van pijpreinigers is niet eenvoudig omdat er veel verschillende fabrikanten zijn. Daarom is het zinvol om eerst te kijken naar de marktleiders en bekendste namen in vergelijking en vervolgens onbekende fabrikanten of geen-naam-merken te leren kennen. De volgende fabrikanten zijn bekend onder de pijpreinigers en zijn het overwegen waard alvorens te kopen.

 • mr. spier
 • Rorax
 • Bref
 • Mellerud
 • Aqua Clean
 • Eigen merken zoals „Denk met“

Deze fabrikanten behoren tot de pijpenreiniger-elite en worden afgerond met private labels in discountwinkels en drogisterijen of organische pijpenreinigers. Er is geen tekort aan keuze om de juiste leidingreiniger te vinden.

Alternatieven voor pijpreinigers

Iedereen die te maken heeft met pijpreinigers wil graag leren over de alternatieven. Misschien zou een reinigingsgolf interessant zijn om de verstopte buis uit het haar te verwijderen? Een persluchtleidingreiniger of de zogenaamde plunjer zou verdere alternatieven zijn voor het reinigen van leidingen. Deze zijn ook uitstekend te gebruiken in combinatie met pijpreinigers in vloeibare en gelachtige stoffen.

Vloeistof, gel of korrelige pijpreiniger?

Een vraag voor de checklist is of het vloeibaar is, gelachtig… of granulaatpijpreiniger? Professionals bevelen zowel vloeibare als gelachtige producten aan, omdat granulaat in staat is om de leidingen permanent te verstoppen. Vloeibare en gelachtige pijpreinigers zijn iets duurder, maar geschikter. De beslissing ligt bij de consument.

Bij de aanschaf van een pijpenreiniger is één ding belangrijk, de juiste checklist om een pijpenreiniger te vinden. De algemene kennis van pijpreinigers en hun verschillen moeten ook beschikbaar zijn om ze thuis zonder aarzeling te kunnen gebruiken. Als de consument hier nog geen vertrouwen in heeft, helpen we hem met onze hulp en met het testen van de pijpreinigers.

De checklist om de juiste leidingreiniger te kopen

Welke leidingreiniger is goed? Waarop moet ik letten bij het kopen van pijpenragers? Moet het een vloeibare of gelachtige pijpreiniger zijn? Heb je liever granulaat? Er zijn zoveel vragen op het web en in het veld en de volgende checklist is belangrijk om u te helpen de juiste pijpreiniger te vinden. Alleen zo kan de beste leidingreiniger worden gevonden en kan de consument zich uiteindelijk de leidingreiniger besparen en zijn eigen werk doen.

 • Belast de gezondheid niet
 • Beschadigt de pijp niet
 • Opbrengst
 • Toepassing
 • Gemakkelijke dosering
 • Snel effect
 • Geurloos
 • Geschikt voor metalen en plastic buizen?
 • Chloorvrij?
 • Geschikt tegen vet en haar?
 • Sollicitatietijd
 • Ook geschikt voor het toilet?

Deze checklist maakt duidelijk hoe eenvoudig het zoeken naar een pijpreiniger kan zijn. Dit voorkomt veel voorkomende fouten bij de aankoop en het schoonmaken van de pijp kan beginnen.

Toepassingsgebieden van pijpreinigers

Op de vraag waar de pijpreinigers worden gebruikt er zijn veel antwoorden. De badkamer wordt, net als de keuken, toegevoegd aan het toepassingsgebied, wat betekent dat toiletten, wastafels, wastafels en badkuipen worden toegevoegd aan het toepassingsgebied van de pijpreinigers.

Voordelen van pijpreinigers
Pijpreinigers zijn populair en een voordeel van de producten is dat de dure specialist voor het reinigen van leidingen niet gebruikt hoeft te worden. Ondertussen kan iedereen de pijpreinigers gebruiken wanneer ze nodig zijn of voorzorgsmaatregelen nemen voordat er verstoppingen optreden. Deze voordelen springen in het oog en zijn een van de redenen waarom een goede pijpenreiniger thuis niet mag ontbreken.

Nadelen van pijpreinigers
Het is waar dat waar er voordelen zijn, de nadelen van buizenreinigers niet lang op zich laten wachten. De belangrijkste reden hiervoor is dat elke leidingreiniger anders wordt gebruikt. Niet alle pijpenreinigers zijn altijd geschikt voor metalen en kunststof buizen en de prijssegmenten variëren sterk. Toch is het de moeite waard om pijpreinigers aan te schaffen in plaats van een specialist te bestellen voor tien tot dertig keer de aankoopprijs van een pijpreiniger.

Hoeveel kosten pijpreinigers?
De prijssegmenten zijn moeilijk te benoemen. Goedkope pijpreinigers zijn verkrijgbaar voor minder dan 10 euro. Terwijl er pijpreinigers zijn voor meer dan 50 euro. Daarom zijn de prijssegmenten verschillend en wordt hun kwaliteit hierdoor gemeten. Dit betekent echter niet dat elke dure pijpenreiniger automatisch beter is dan een goedkopere. Hier moet een gerichte vergelijking worden gemaakt.

Als u uw leidingen regelmatig reinigt, kunt u het zonder een specialist stellen. Het is noodzakelijk om de juiste leidingreiniger te vinden om verstoppingen zoals haar, vet en voedselresten te voorkomen. Het voordeel, zoals de buizenreinigerstest heeft uitgewezen, is dat de producten snel werken. en zijn geschikt voor toilet, bad en wastafel. Nu is de aankoop slechts een kleine zaak, maar bespaar de dure professional en wie kan weigeren? Vergeet niet dat 40 procent van de Duitsers elk jaar een professionele pijpreinigingsdienst nodig heeft, wat een hoog twee- tot driecijferig bedrag kost. Dit kan worden vermeden met de pijpenreinigertest, omdat de zoektocht naar de pijpenreiniger nu met succes kan worden afgerond.