Radio-alarmsystemen

Link
Verfügbarkeit
Preis
Weitere Angebote

Test & vergelijk Radio-alarmsystemen

De voordelen van een draadloos alarmsysteem

Vroeger werden alarmsystemen bijna altijd tegelijk met de bouw van een huis geïnstalleerd, omdat het achteraf installeren van een bedraad alarmsysteem veel vuil en stof met zich meebracht. En bedraad en dus verzonken, ze waren bijna allemaal of ze zagen er onmogelijk uit om over gips te installeren. Toen de eerste draadloze alarmsystemen op de markt kwamen, waren de voordelen meteen duidelijk: de bedrading, d.w.z. de bekabeling, werd overbodig en daarom kon bijna iedereen de draadloze alarmsystemen achteraf inbouwen of installeren. Retrofitting werd de regel in particuliere woningen, en al snel gold dit ook voor nieuwe gebouwen. Met de digitalisering, naarmate de alarmsystemen kleiner en kleiner en toch steeds krachtiger werden, konden bijna alle componenten met elkaar worden verbonden en konden grote delen van het te bewaken gebouw volledig worden beveiligd.
.

Wat onderscheidt een goed draadloos alarmsysteem?

Dit brengt ons bij de punten die een goed draadloos alarmsysteem onderscheiden. De centrale schakelunit, het hart van het draadloze alarmsysteem, moet gebruiksvriendelijk zijn, eenvoudig te bedienen en aan te passen, en moet eenvoudig en altijd zonder grote technische kennis functioneren. De radiocentrale moet de centrale zijn voor zoveel mogelijk verschillende alarmcomponenten, zoals bewegingsmelders, deur- en raamcontacten, glasbreuksensoren, rookmelders, gas- en watersnuffelaars en alle andere gewenste beveiligingen. Vandaag de dag wordt door de fabrikanten van draadloze alarmsystemen al rekening gehouden met de gemeenschappelijke eisen van de klant en wordt het pakket dienovereenkomstig samengesteld. Welke Onderdelen waarvan leveranciers beschikbaar zijn, kunnen eenvoudig worden achterhaald door het bestuderen van een draadloze alarmsysteemtest. Daar is ook eenvoudig te achterhalen met welke modules de alarmsystemen kunnen worden uitgebreid. Het belangrijkste is natuurlijk de evaluatie die de respectievelijke draadloze alarmsysteemtest heeft gemaakt voor de systemen en welke alarmsystemen het beste scoren in de test.

Klassieke toepassingsgebieden van een radio-alarmsysteem

Het gebruik van een radio-alarmsysteem is bedoeld om mensen en voorwerpen in een object te beschermen tegen allerlei ongewenste invloeden van buitenaf. Dit betekent enerzijds dat alle inbraakpogingen van buitenaf moeten worden gedetecteerd en gemeld via de radio, maar anderzijds moet, afhankelijk van de programmering, ook een luid of stil alarm worden geactiveerd. In het geval van draadloze alarmsystemen kan een object worden beveiligd door directe contacten op ramen en deuren of door ruimtebewaking met optische bewegingsdetectoren. Alle gebeurtenissen die draadloos via de radio aan de centrale worden gemeld, worden daar opgenomen en afhankelijk van de programmering wordt er opnieuw via de radio alarm geslagen om de inzittenden binnen te waarschuwen en indringers buiten luid af te schrikken. Goede radio-alarmsystemen kunnen niet alleen intern vooraf gedefinieerde alarmen activeren, maar kunnen ook verschillende externe doelen bereiken, zoals civiele beveiligingsbedrijven, lokale politiekorpsen, de brandweer, aangesloten alarmcentrales en zelfs de eigen mobiele telefoonnummers van familieleden.

Onze Top 10 – Radio-alarmsystemen

Zijn er alternatieven voor een radio-alarmsysteem?

Draadloze alarmsystemen zijn tegenwoordig eerder de standaard als er een alarmsysteem moet worden geïnstalleerd. De vele voordelen en mogelijkheden van draadloze alarmsystemen met om een zeer groot aantal verschillende extra modules uit te breiden spreekt voor zich. Alternatieven voor de draadloze radio-alarmsystemen kunnen eigenlijk alleen worden bekabeld op plaatsen waar de radiotransmissie niet kan worden gegarandeerd vanwege structurele maatregelen, bijv. als het metselwerk te dik is. De progressieve technologie heeft deze problemen echter onder controle gebracht door het gebruik van repeaters of verschillende radio-adapters over bestaande kabelnetwerken. Zelfs in een zeer gevoelige elektronische omgeving, die ongunstig is voor de radiotransmissie, kan de radiotransmissie zo permanent worden verstoord dat een radio-alarmsysteem niet wordt aanbevolen. Een van de ergste vijanden van radio-alarmsystemen zijn dure valse alarmen. Maar precies deze individuele functies worden getest tijdens de tests van de consumentenverenigingen en dus geeft een radio-alarmeringstest ook hier gedetailleerde informatie. Echte alternatieven zijn dan alleen mechanische beveiligingen zoals sloten, stevig verankerde roosters of metalen rolluiken of rolpoorten.

Fabrikant van radio-alarmsystemen

Er zijn verschillende Duitse fabrikanten op de markt, zoals Blaupunkt en Abus, die het zeer goed hebben gedaan in de tests. Veel beveiligingsbedrijven doen ook graag aanbevelingen en weten waar ze het over hebben. Wie de aanbevelingen van de beveiligingsbedrijven opvolgt, zal zeker niets verkeerd doen.

Innovaties op het gebied van radio-alarmsystemen

De functionaliteiten van draadloze alarmsystemen zijn getest en gerijpt en er vinden dus innovaties plaats, met name op het gebied van vergemakkelijking en vereenvoudiging van de bediening, alsmede van de compatibiliteit met mobiele telefoons of andere communicatiemiddelen. Ook de interactie met andere home control systemen krijgt steeds meer aandacht en er worden nieuwe systemen ontwikkeld die kunnen worden geïntegreerd.

class=“western“Voordelen van het kopen van een draadloos alarmsysteem op het internet

De meeste draadloze alarmsystemen zijn relatief eenvoudig te installeren in uw eigen ruimtes, zodat installaties door gespecialiseerde bedrijven meestal niet absoluut noodzakelijk zijn. Ook de centrale eenheden van de draadloze alarmsystemen hoeven meestal niet door de gebruiker te worden ingesteld of geprogrammeerd, omdat de interactie van de afzonderlijke componenten al in de fabriek is voorgeprogrammeerd. Dus als u een goede radio-alarmeringstest heeft gedaan op het internet voordat u koopt, kunt u zonder zorgen uw aankoop doen op het internet en profiteren van de meestal lagere prijzen. Het internet bevat meestal ook de nieuwste producten en het aanbod wordt als het meest gevarieerd erkend.

Aandacht bij aankoop van een radio-alarmsysteem

De diversiteit van het aanbod op het internet vereist echter ook een zorgvuldige selectie van producten. Niet alleen zijn de prijzen van draadloze alarmsystemen zeer verschillend, er zijn ook grote kwaliteitsverschillen. Wie voor de aankoop terugvalt op bekende bedrijven, zal zich zeker niet vergissen. De testwinnaars van de radioalarminstallatietest hebben meestal ook een redelijke prijs/prestatieverhouding. Nog iets om te overwegen: het systeem moet niet alleen worden getest op storingsgevoeligheid, maar moet ook en absoluut voldoen aan de wettelijke veiligheidsvoorschriften voor alles wat op de Duitse markt verkrijgbaar is.