Remvloeistoftester

TROTEC BW05 Remvloeistoftester | Rem Water | Controleur Test | Vochtigheid Motor
LinkTROTEC BW05 Remvloeistoftester | Rem Water | Controleur Test | Vochtigheid Motor*
VerfügbarkeitLieferung in 4 Werktagen nach Zahlungseingang Versand nach: NL
Preis € 19,95
Preis inkl. MwSt., zzgl. Versandkosten
Koop nu aan eBay!*
Weitere Angebote
TROTEC BW05 Remvloeistoftester | Rem Water | Controleur Test | Vochtigheid Motor
VerfügbarkeitLieferung in 4 Werktagen nach Zahlungseingang Versand nach: NL
€ 19,95
Preis inkl. MwSt., zzgl. Versandkosten

Test & vergelijk Remvloeistoftester

De beste remvloeistoftesters 2022 in vergelijking

Het is een digitaal meetapparaat dat de toestand van de remvloeistof evalueert. Het apparaat bepaalt het kookpunt van de vloeistof. Hoe meer water er in de vloeistof zit, hoe slechter het kookpunt van de remvloeistof.

Hierdoor neemt de kwaliteit van de vloeistof af en neemt het risico op het ontstaan van luchtbellen in de vloeistof toe. Het gevolg van de vorming van luchtbellen is het gebrek aan remdruk tijdens het remmen.

Dit kan leiden tot een vertraging van de remweg en in het ergste geval tot een ongeval. Het controleren van de remvloeistof kan ervoor zorgen dat het remsysteem veilig functioneert.

Om de remvloeistof te testen, houdt u het apparaat in de remvloeistof om het kookpunt te bepalen. De meting begint zodra de sonde in de vloeistof zit.

Na enkele seconden geeft het apparaat een nummer en een kleurcode weer. Het kookpunt van de vloeistof wordt weergegeven in Celsius.

Alle autowerkplaatsen, deskundigen en bedrijven met een groot wagenpark zouden over een dergelijk meetinstrument moeten beschikken. Zelfs als privépersoon is het niet verkeerd om het apparaat te gebruiken voor onderhoud en verzorging.

Het apparaat meet direct op het expansievat, de toepassing is eenvoudig. Dure, ingewikkelde en tijdrovende inspecties in een werkplaats zijn niet meer nodig.

In theorie kan iedereen die een auto bezit dit apparaat gebruiken. De kwaliteit van de remvloeistof kan snel en eenvoudig worden gecontroleerd. Veiligheidsstandaarden als je in de eerste plaats met een auto rijdt.

Een dergelijk apparaat kan voor relatief weinig geld worden aangeschaft. Het is handig en vergelijkbaar met een balpen en met vijf verschillende lichtdioden wordt de kwaliteit van de remvloeistof snel bepaald.

Onze Top 10 – remvloeistof tester aanbeveling

Nr. 1
TROTEC BW05 Remvloeistoftester | Rem Water | Controleur Test | Vochtigheid Motor
Kundenbewertungen
TROTEC BW05 Remvloeistoftester | Rem Water | Controleur Test | Vochtigheid Motor*

TROTEC BW05 Remvloeistoftester Controleert digitaal het watergehalte van remvloeistof De handige BW05 is het perfecte meetapparaat om in de autogarage thuis of op het werk snel en precies het watergehalte in de remvloeistof te controleren. De BW 5 is zeer gebruiksvriendelijk en is geschikt voor de controle van de drie bela...

 Preis: € 19,95 Koop nu aan eBay!*
Preis inkl. MwSt., zzgl. Versandkosten

In de huidige auto’s moet een remvloeistof een lage viscositeit hebben. De vloeistof wordt gebruikt door middel van haarkleine gaatjes en voor het smeren van hulpsystemen zoals ABS en ESP. Als de viscositeit te hoog is, kunnen deze systemen niet goed werken.

De huidige remvloeistoffen hebben de aanduiding DOT 4 en soms kunt u aanduidingen als DOT 4 plus of DOT 4 pro lezen.

In de autosport en voor bijzonder veeleisende toepassingen wordt de aanduiding DOT 5.1 gebruikt en de fabrikanten bieden speciaal voor de autosport vloeistoffen aan met een kookpunt boven 300 graden.

Deze vloeistoffen zijn niet geschikt voor normaal gebruik op de weg, omdat ze na elke race moeten worden vervangen.

Voor gespecialiseerde werkplaatsen, experts en bedrijven met een groot wagenpark is dit een must. Voor privégebruik wordt het apparaat aanbevolen.

Een tester van hoogwaardige materialen is de betere keuze. Goedkoop plastic gaat meestal maar kort mee en is snel kapot.

Goede afwerking, hantering en duurzaamheid verlengen het gebruik van het instrument en zorgen voor betrouwbare aflezingen.

Het apparaat moet zeker voldoen aan deze vier criteria:

-een goede kwaliteit afwerking
-goedkope prijs en prestatieverhouding
-een eenvoudige toepassing

Nadelen

Voordelen:
Met dit apparaat kunt u goedkoop en snel controleren of de volgende remvloeistofvervanging op handen is of nog kan wachten. Het exacte watergehalte in de vloeistof kan op elk moment betrouwbaar worden bepaald zonder dat u naar een dure gespecialiseerde werkplaats hoeft te rijden.

Nadelen:
De handleiding is misschien niet gemakkelijk te begrijpen voor leken. Voor sommige klanten is de afhandeling ingewikkeld. Als een apparaat slecht gefabriceerd is, kan de behuizing gevoelig reageren en kunnen de LED’s defect raken.

De remvloeistof is schadelijk voor de gezondheid, leken mogen er niet mee in contact komen. Het irriteert de huid en de ogen. Draag beschermende handschoenen en een veiligheidsbril.

Als de vloeistof in contact komt met kleding, autolak, bumper, plastic onderdelen of banden, moet deze onmiddellijk met voldoende water worden afgespoeld.

Gebruikte vloeistof moet apart worden verwijderd in het gevaarlijk afval.

U moet voorkomen dat u goedkope massaproducten uit China koopt in dit geval. Meestal wordt er goedkoop plastic gebruikt. Na slechts één toepassing is het apparaat kapot of werkt het niet meer vanaf het begin als gevolg van een fabricagefout.

De apparaten van vandaag de dag kunnen al draadloos worden bediend met batterijen en zijn zo klein als een balpen.

Met de apparaten van deze bedrijven zijn goede testresultaten behaald:
HH-TEC, HXLONG, LAOYE, Fortag

De meetinstrumenten van deze bedrijven voldeden onder andere aan de volgende criteria:
-gemakkelijk te hanteren, zelfs door de leek
-snelle herziening
-Productbeschrijving informatief en gemakkelijk te begrijpen
-LED Display duidelijk zichtbaar
-veel positieve beoordelingen van gebruikers
-goedkope prijs Prestatieverhouding

Internet versus gespecialiseerde handel: waar koop ik het beste?

Als u precies weet welk apparaat u wilt hebben, kunt u op het internet zoeken en kopen. Goede en echte reviews van ervaren gebruikers zullen u helpen met uw aankoop.

Als u echter geen ervaring heeft, is het raadzaam om met deskundig advies naar een lokale speciaalzaak te gaan.

Een watergehalte van meer dan 3 % kan leiden tot het uitvallen van de remmen. De wettelijke minimumeisen voor remvloeistoffen op basis van glycol zijn als volgt gemarkeerd DOT 3, DOT 4, DOT 5.1

Op basis van siliconen wordt de aanduiding DOT 5 gebruikt.

Er zijn verschillende testers op de markt tegen verschillende prijzen. De prijsklasse ligt tussen 4,95 € voor het goedkoopste apparaat en 300,00 € voor een duur apparaat.

Het wordt aanbevolen om handschoenen en een veiligheidsbril te dragen om de lichaamsdelen te beschermen bij het testen van de vloeistof. Als de vloeistof op de verf van de auto, kleding, huid of andere onderdelen morst, spoel deze dan onmiddellijk af met voldoende water.

Of de remvloeistof moet worden ververst, wordt in het kader van het gedocumenteerde onderhoud beoordeeld door uw vertrouwde vakwerkplaats. Een tester is geen vervanging voor het onderhoud van uw auto volgens het chequeboekje. In de regel wordt de controle om de 2 jaar uitgevoerd.