samenzweerder

Link
Verfügbarkeit
Preis
Weitere Angebote

Test & vergelijk samenzweerder

De creatieve kameleon voor de woonkamer

Een creatieve geest die kriebelt in zijn vingers is onrustig tot hij in zijn handen houdt wat hij in zijn hoofd heeft bedacht. De mooie roze verjaardagskaart voor het dochtertje of de brutale, grappige foto op het shirt van de puberzoon. Beide kunnen thuis worden gedaan met een snijplotter. Of de elegant gemaakte stickers voor de conserveringspotten die met veel werk zijn gemaakt. Een feest voor de zintuigen, want het oog eet, zoals bekend. Deze wondermachine voor creatieve geesten, de snijplotter, is beschikbaar voor weinig geld met veel accessoires en voldoet ook aan vele wensen.

Wat is een snijplotter?

De snijplotter is qua ontwerp en grootte vergelijkbaar met een standaard PC-printer. De snijplotter werkt echter met messen, niet met inktpatronen. Logo’s, documenten en afbeeldingen kunnen met een snijplotter worden gesneden. Deze kunnen worden toegepast op verschillende papierdiktes, vinyl en zelfs stof. De snijplotter wordt bediend via de meegeleverde software. Als u ervaring heeft met Photoshop of soortgelijke programma’s, kunt u zich de interface van de software ongeveer voorstellen. Op het scherm van de PC wordt het werkoppervlak weergegeven in de vorm van een witte papieren pagina die voorzien is van rasters. Op dit virtueel weergegeven werkoppervlak kunnen alle gewenste foto’s, motieven of documenten worden ingevoegd, vergroot, verkleind en correct gepositioneerd.

Hoe komt het gewenste motief uit de PC in mijn handen?

Als eerste toebehoren wordt de snijplotter gebruikt voor het snijden van een snijmat en diverse folies in Er worden verschillende kleuren en diktes geleverd. Op de snijmat kunt u de geschikte folie plakken, die is geselecteerd om het gewenste motief uit te knippen. Zodra de folie op de snijmat is geplakt, wordt de snijmat tegen de bijbehorende markeringen op de snijplotter gelegd en trekt de snijplotter de snijmat naar binnen. Het mes in de snijplotter begint dan met het uitsnijden van het motief uit de film. Nadat het mes het hele motief uit de folie heeft gesneden, kan het motief eenvoudig van de plakfolie worden verwijderd. De snijmat onder de folie blijft onbeschadigd en kan worden hergebruikt.

Onze Top 10 – snijplotters

Wat kan ik doen met een snijplotter?

Verjaardagskaarten , wenskaarten , of zelfs kaarten voor speciale gelegenheden zoals bruiloft , geboorte van een kind of afstuderen kan worden ontworpen met een snijplotter thuis . Stickers voor bewaarpotten, verpakkingen en conserveringspotten kunnen thuis worden ontworpen. Elke sticker kan worden ontworpen in een andere kleur en een ander ontwerp, waardoor het leuk is om de keuken en de opslagruimte te sorteren. Brutale belettering voor petjes, grappige spreuken of mooie motieven voor T-shirts of langwerpige shirts voor jong en oud zijn geen probleem. Dit alles is slechts een klein fragment van de creatieve mogelijkheden die een snijplotter biedt. Er zijn geen grenzen aan je verbeelding. Bovendien kan elke snijplotter op het internet worden bekeken, zodat de prestaties en mogelijkheden van de snijplotter in detail worden weergegeven en u op uw gemak kunt beslissen welk snijplottermodel het juiste is voor uw persoonlijke wensen.

Welke snijplotter is de juiste voor mij?

Voordat u een snijplotter koopt, moet u nadenken over wat u ermee wilt ontwerpen. Uit snijplottertests en veldrapporten blijkt dat het de moeite waard is om te investeren in goedkopere apparatuur, omdat deze ook robuust en duurzaam zijn.

Snijplotters zijn verkrijgbaar vanaf ongeveer 165,- Euro tot enkele duizenden Euro. Plotters voor een paar honderd euro zijn altijd geschikt voor normaal huishoudelijk gebruik. Hier is een kleine selectie:

Silhouet snijplotter PORTRAIT voor 165,- Euro bij Amazon

De Silhouette snijplotter PORTRAIT is een goedkope snijplotter die populair is bij hobbyisten. Het is ideaal voor beginners die willen uitproberen wat ze met het apparaat kunnen maken. De Silhouette Portrait heeft een snijbreedte van 20,8 cm en kan papier tot 300 gram snijden.

Silhouet CAMEO 3 voor 296,- Euro bij Amazone

Het silhouet CAMEO 3 heeft een snijbreedte van 30,5 cm. Met deze snijplotter kunt u ook DIN A3-formaten snijden. Het is daarom goed voor het ontwerpen van grotere geschenkdozen en banners. Net zoals de Silhouette PORTRAIT moet ook de Silhouette CAMEO 3 via PC-software worden aangestuurd.

Broeder ScanNCut CM300 voor 294,99 Euro bij Amazon

De Brother ScanNCut CM300 bevindt zich in het bovenste prijssegment voor hobbyplotters. Maar deze snijplotter kan ook scannen. Deze snijplotter van Brother kan ook volledig zonder PC worden aangestuurd via een groot kleurendisplay dat aan de snijplotter is bevestigd. Het voordeel hiervan is dat men niet hoeft te leren hoe men een PC-software moet bedienen en dus niet afhankelijk is van de PC.

Er zijn natuurlijk andere fabrikanten voor snijplotters, die veel meer dan 600,- Euro bedragen en zelfs meer dan 1000,- Euro kunnen kosten. Als een dergelijk apparaat moet worden aangeschaft, is het de moeite waard om eerst te overwegen om een gebruikt apparaat te kopen, zodat de kosten in het begin niet zo hoog zijn.

klasse=“western“Waar moet ik op letten bij de aankoop van een snijplotter?

Elke goede snijplotter moet een klein standaardpakket bevatten om u op weg te helpen. Dit houdt in:

 • 1 mes
 • 1 snijmat
 • Voedingseenheid
 • USB-kabels
 • Vrije folies in verschillende kleuren en diktes

Als met de snijplotter niet alleen papier maar ook stof moet worden gesneden, is het aan te raden om een tweede mes te kopen, anders wordt het met slechts één mes voor papier en stof te snel bot. Een onkruidhaak (ongeveer 12,- Euro) is bovendien aan te bevelen, zodat alle overbodige folie uit de gewenste vorm kan worden verwijderd.

Algemene eisen voor een goede snijplotter zijn:

 • Nieuwste software met veel functies en instellingen en een up-to-date stuurprogramma
 • Stabiele verwerking
 • 100% exacte sneden, zelfs met ronde vormen
 • Goede snijresultaten, gladde sneden, zelfs bij fijne vormen
 • Startaccessoires inbegrepen bij de levering van de plotter
 • Fiduciaire erkenning
 • Voor snijplotters die zonder PC kunnen worden gebruikt: voldoende groot, helder aanraakscherm

Elke goede snijplottertest moet rekening houden met de hierboven vermelde accessoires en kenmerken en deze omvatten.

Wat zijn de voordelen van het kopen van een snijplotter via het internet?

Een snijplottertest en gerelateerde klantervaringen zijn te vinden op het internet en kunnen op uw gemak worden gecontroleerd en vergeleken. Op YouTube staan ook video’s van creatieve vinylsnijders die laten zien hoe het apparaat te bedienen is en wat je ermee kunt doen. Omdat een snijplotter zo groot is als een printer, bespaar je jezelf het gedoe van het sjouwen van de elektronicawinkel naar je huis als je hem via het internet koopt. Dat weten we allemaal, hoe onhandig het kan zijn om een groot elektrisch apparaat en een kartonnen doos van de winkel naar uw huis te vervoeren.

Waar moet ik op letten bij het kopen van een snijplotter via het internet?

De prijzen voor snijplotters kunnen per leverancier verschillen, dus vergelijk altijd de prijzen. Bovendien moet de levertijd en de garantieperiode worden gecontroleerd en moet worden nagegaan of het terugsturen van het apparaat iets kost als het u niet bevalt. Snijplotters hebben meestal een PC-software waarmee ze moeten worden bestuurd. Het is daarom aan te raden om de video’s van ervaren gebruikers op YouTube te bekijken en een klein inzicht in de software te krijgen. Snijplotters met bijbehorende software kunnen niet zonder PC worden bediend. Verder moet u letten op de aansluitingen van de snijplotter. Met de nieuwe snijplottermodellen is het mogelijk om verbinding te maken met de PC met WLAN en Bluetooth, waardoor men de omslachtige kabelwarboel bespaart.

Creativiteit zonder grenzen tegen een betaalbare prijs

Het hebben van een snijplotter thuis is een echte verrijking voor creatieve geesten. Het alternatief is natuurlijk om te blijven worstelen met schaar, papier en lijm. Zelfs als je een van die bewonderenswaardig geduldige mensen bent die urenlang met de hand knutselen, zijn de randen vaak niet zo rond als je zou willen, of de lijm komt op plaatsen waar je het niet wilt, en je moet het moeizaam verwijderen. Met uw eigen snijplotter hoeft u ook niet meer naar de winkel te gaan en op zoek te gaan naar een verjaardagskaart die of te duur is of niet helemaal overeenkomt met het ontwerp dat u in gedachten heeft. Je hoeft ook niet meer rond te rennen in de stad op zoek naar een T-shirt printshop. Zodra u thuis het juiste ontwerp kunt bedenken Ga op uw PC zitten, maak het gewenste logo en druk het op uw toekomstige favoriete shirt. Je rusteloze vingers krijgen echt iets te doen!