Tegelknipper nat

Link
Verfügbarkeit
Preis
Weitere Angebote

Test & vergelijk Tegelknipper nat

Een tegelsnijder is, zoals de naam al aangeeft, een hulpmiddel om tegels te snijden in de tegelhandel. Maar nu zullen sommigen van jullie zich afvragen, waar staat het „natte“ voor? Deze vraag is eenvoudig te beantwoorden. Er is niet één tegelsnijder, er zijn verschillende types, waaronder hoek-, waterstraal- en natsnijders. De natknipper is vooral populair bij doe-het-zelvers. De diamantschijf draait tijdens de werking in het waterbad van de opvangbak en is daardoor constant koel. U plaatst de tegels die u wilt snijden op de steun van de snijplotter en trekt vervolgens de motor met de diamantschijf naar het lichaam toe. Er zijn ook bepaalde uitlopers van de natte snijder die het mogelijk maken om de tegel naar het diamantschijf te duwen voor het snijden. Helaas zijn de snijresultaten niet zo bevredigend als bij een normaal model waar de machine al het werk doet. De snijders verschillen ook in hun snijkanten en -schijven. Soms zijn ze gesloten, wat een schonere snede en een hoger rendement garandeert.

De exacte eisen die iedereen stelt aan een natknipper kunnen niet precies worden gedefinieerd. Iedereen gebruikt zijn natte knipper op een andere manier, terwijl de ene persoon hem voor privégebruik gebruikt, de andere een professionele vakman is, wat betekent dat hij andere eisen stelt. Maar eigenlijk heeft iedereen wel een paar wensen, die veel mensen eigenlijk voor de kleermaker zouden moeten hebben. Daaronder zijn, zoals bij de meeste dingen die je koopt, goede kwaliteit voor de laagst mogelijke prijs. Bovenal moet je kijken naar de Kijk naar de bladeren en kijk of het bestand is tegen de toekomstige stammen. De steun moet ook groot genoeg zijn om de gewenste tegels te kunnen leggen. Denk goed na over het comfort dat u wilt van het gekozen model.

Onze Top 10 – Tegelknipper nat

Zoals u zich al kunt voorstellen, wordt de natknipper vooral in de ambachtelijke sector gebruikt. Toch zijn er zoveel modellen en verschillende types dat het toepassingsgebied van de snijplotter zeer groot is. Er zijn mogelijkheden voor professionele tegelzetters, maar ook voor particuliere doe-het-zelvers, waar de verschillen zeer beangstigend zijn. Toch kan men zich vandaag de dag geen leven zonder tegelsnijders meer voorstellen, want die zijn zeer essentieel voor onze hedendaagse interieurinrichting. De knippers zijn vaak te zien in woonkamers of op bouwplaatsen, in principe overal waar bouw- of renovatiewerkzaamheden plaatsvinden.

In principe zijn er geen echte alternatieven voor een natknipper, maar er zijn veel verschillende varianten van tegelsnijders, die allemaal een beetje van elkaar verschillen. Zo is er bijvoorbeeld de haakse slijper, die zeer gevaarlijk is omdat hij de tegels droog snijdt. Daarom wordt het bijna alleen gebruikt voor inkepingen. Aangezien het het beste is om een veiligheidsbril, handschoenen en gehoorbescherming te dragen bij het knippen, is het ook niet erg populair bij vakmensen. Cirkelzagen, die ook met een diamantblad zijn uitgerust, zijn vaak voorzien van een geleiderail. In feite is droogzagen zo slecht dat men een afzuigsysteem moet aansluiten op de cirkelzaag. Na al deze feiten is de natte kottervariant veruit de beste.

Fabrikanten van natknippers zijn

Er zijn veel fabrikanten die het hun zaak hebben gemaakt om natte knippers te produceren. Hoewel de meeste van hen er op het eerste gezicht erg op lijken, moet je je hier niet door laten misleiden. Elke fabrikant verschilt in kwaliteit, prijs en comfort. Van „Bosch“ tot „Hufa“ tot „Kaufmann“, ze zijn er allemaal, maar je moet niet per se de modellen van de bekendere fabrikanten kopen, omdat ze niet per se de beste kwaliteit leveren. Het kan nooit kwaad om ook de minder bekende fabrikanten een kans te geven, omdat ze meestal betere modellen verkopen voor lagere prijzen.

Er zijn natuurlijk geen doorslaggevende innovaties en veranderingen in de natte sector. Toch komen er elk jaar meer en meer modellen beschikbaar, wat vooral de ambachtslieden zou moeten bevallen, er is nu voor elk wat wils. Van groot tot klein, alles is beschikbaar. Ook de veiligheid wordt steeds belangrijker en de fabrikanten letten nu op elk detail. De nieuwe modellen moeten ook comfortabel zijn, wat zeker een must is voor de nieuwere modellen.

U wordt niet geadviseerd door een veelal ongeïnformeerde medewerker in de winkel die u slechts enkele modellen voor een hoge prijs aanbiedt. De mogelijkheid om alle fabrikanten en modellen met elkaar te vergelijken wordt ook aangeboden op het internet, en garandeert u een veilige en slimme aankoop, u kunt in alle rust zien wat u nodig heeft.

U moet vooral letten op de grootte, het vakmanschap en de prijs van het apparaat.

Veiligheidsbrillen en -handschoenen zijn zeer aan te bevelen.