Zwembadkleur

Link
Verfügbarkeit
Preis
Weitere Angebote

Test & vergelijk Zwembadkleur

Zwembadverven voor zwembaden en zwembaden zijn speciale verven waar veel vraag naar is. Ze moeten weer- en temperatuurbestendig zijn, maar ook bestand tegen chemicaliën. Ze zijn populair omdat ze gemakkelijk te verwerken zijn. Ze zijn ideaal om oude zwembaden een nieuwe glans te geven, zelfs met weinig financiële inspanning.

In principe moet het oppervlak voor het schilderen zorgvuldig worden voorbereid, omdat dit een voorwaarde is voor de duurzaamheid van de verf.
Het oppervlak moet vrij zijn van vuil, vet en stof en moet droog zijn. Het moet stevig zijn, de verven zijn meestal niet ondoorzichtig. Als de ondergrond is gescheurd, moet het materiaal voor het schilderen worden geprepareerd.
Net als bij alle andere verven wordt het materiaal met dezelfde schilderaccessoires geschilderd. Voor buitenzwembaden moeten dunne lagen worden aangebracht om ervoor te zorgen dat de verf ook bij slecht weer droogt.
Gedetailleerde instructies voor het prepareren van het oppervlak en het verven zijn verkrijgbaar bij de fabrikant bij aankoop van het product.

Aangezien zwembadverven een eenvoudig en snel alternatief zijn voor het ontwerpen van onderwateroppervlakken, is hun toepassingsgebied ook breed. Onderwateroppervlakken voor pretparken, wegmarkeringen of zelfs rioolwaterzuiveringsinstallaties worden ermee geschilderd.
In particuliere huishoudens worden ze meestal gebruikt voor zwembaden, peuterbaden, decoratieve fonteinen, tuinvijvers of visvijvers.

Voor een zwembadkleurproef, de Basisvereisten voor de inkten zijn dat ze bestand zijn tegen: reinigings- en ontkalkingsmiddelen, temperaturen, UV-stralen en andere weersomstandigheden.
Andere voorwaarden zijn dat ze sneldrogend en waterbestendig zijn.

Koop onze Top 10 – zwembadverf

Een lichte verflaag, ze zijn relatief goedkoop en er is een ruime keuze aan kleuren. Voor weinig geld en tijd vragen ze om een geweldig resultaat.

Bij het ontwerpen van onderwateroppervlakken heeft u meer keuze uit tegels of stenen platen. Van luxe tegels tot natuursteen.
De kleuren van het zwembad vereisen een intensieve verzorging. Ze gaan niet zo lang mee en moeten overgeschilderd worden. Het hangt af van de kwaliteit van het oppervlak hoe lang en hoe vaak.

Bij het testen en kopen van zwembadverven zijn de reeds genoemde eigenschappen van belang:
– Weerstand tegen chemicaliën,
– een hoge UV- en weerbestendigheid
– zeer goede waterbestendigheid (bestand tegen chloorwater)
– Temperatuurbestendigheid
– Snelle droging
– goede corrosiebescherming

Swingcolor, Kronalux (Jaeger), Wilckens, Bekateq, Mipa, Farbenlöwe, Arcane Industries, Jansen, Profi of Wowe.
Veel andere verffabrikanten hebben ook zwembadverven in hun assortiment. Doe-het-zelfwinkels zoals OBI bieden zwembadverf uit eigen productie aan.

Aangezien alle toonaangevende merken online kunnen worden gekocht, is er geen verschil waar de zwembadlak wordt gekocht. Klantenhotlines en gedetailleerde gebruiksaanwijzingen helpen u bij de keuze van het product.

Zwembadkleur!

<h3

De geschiedenis van de zwembadkleuren

Sinds de oude Egyptenaren gebruiken wij mensen kinderzwembaden en zwembadverven. Deze producten bereikten echter pas in de jaren 50 van de 20e eeuw de hausse en een grotere verkoop. Na de wereldoorlogen is de economische situatie in veel landen drastisch verbeterd. Zelfs eenvoudige arbeiders waren in staat om meer geld uit te geven aan luxe een van de gevolgen: ze bouwden vijvers, zwembaden of decoratieve fonteinen in hun tuinen.

Per liter kosten de verven gemiddeld tussen de 10 en 30 €, afhankelijk van de fabrikant.
Hoeveel er nodig is, hangt af van de ondergrond waarop de verf wordt aangebracht en het aantal lagen.
Afhankelijk van de fabrikant varieert de hoeveelheid dienovereenkomstig.

Naast elke kleurnuance is het mogelijk dat sommige fabrikanten de gewenste kleuren voor hun klanten mengen. De meest bestelde kleuren zijn echter een breed scala aan blauwtinten (pastelblauw, Atlantisch blauw…), zeegroen, wit, zwart en zwembadgrijs.
Alternatieven voor zwembadkleuren zijn tegels, stenen platen of betonplaten. De keuze aan producten is groot.