Tweetaktolie

Test & vergelijk Tweetaktolie

De beste tweetaktolie 2022 in vergelijking

Leveranciers die tweetaktolie in hun assortiment hebben, er zijn er meer dan genoeg, zodat u weet hoe u een hoogwaardige tweetaktolie kunt herkennen, hebben we hier de nodige informatie verzameld. Zonder een beetje basiskennis beslist men helaas maar al te snel voor een minderwaardige of ongeschikte olie. Tweetaktolietests zijn nu in grote aantallen beschikbaar en we hebben de belangrijkste punten uit al deze tests verzameld.

Tweetaktolietest – uitleg

De tweetaktolie is een motorolie die speciaal is ontworpen voor tweetaktmotoren. Tweetaktolie is vooral nodig voor de werking van grasmaaiers, kettingzagen of andere tuingereedschappen. Aangezien er twee verschillende soorten tweetaktolie zijn, moet u bij het kopen van welke van de twee soorten de juiste is, goed opletten.
De olie wordt gemengd met de benzine om het tweetaktmengsel te vormen dat de tweetaktmotor aandrijft. De olie neemt de taken van een smeermiddel over tijdens het mengen. Het toevoegen van de tweetaktolie zorgt ervoor dat alle bewegende motoronderdelen voldoende gesmeerd zijn. Dit is precies het principe waarop de tweetaktbenzinemotor werkt. Scooters, bromfietsen, bootmotoren en bromfietsen zijn typische voertuigen die worden aangedreven door een tweetaktmotor.

Types van de tweetaktmotor

Een tweetaktmotor wordt aangedreven door een benzinemengsel, daarom is het belangrijk om een hoogwaardige tweetaktolie te gebruiken, omdat dit de levensduur van de motor aanzienlijk verlengt.
Zoals reeds vermeld, zijn er twee verschillende soorten tweetaktolie beschikbaar, de synthetische en de semi-synthetische tweetaktolie. Een lager aandeel synthetische stoffen, hoe zuiverder de tweetaktolie, beide soorten olie hebben hun voor- en nadelen.

Onze Top 10 – Tweetaktolie-aanbeveling

Een paar dingen om te weten voordat je koopt

Denk daarom vóór de aankoop na over welk type olie het best geschikt is voor de geplande toepassing. Terwijl de semi-synthetische olie vaak voor minder geld beschikbaar is en voor een betere verbranding zorgt, is het beter om de synthetische olie te gebruiken voor motoren met een hoog toerental, omdat deze een veel hoger rendement heeft, dit is vooral belangrijk als het een tweetaktmotor is met zeer hoge toerentallen.
Het maakt niet uit welke van de twee soorten olie u kiest, bij beide soorten olie moet u voor de aankoop letten op de verbranding. Vooral bij de tweetaktolie is het zeer belangrijk dat deze volledig verbrand wordt, anders ontstaat er roet en kan roet een gezondheidsrisico vormen.
Ook de hoeveelheid speelt zeker een rol bij de aanschaf, als men de machine met de tweetaktmotor gebruikt kan slechts zelden een 100 milliliter flesje olie volstaan. Als u echter meerdere machines met een tweetaktmotor gebruikt, kan een 5-liter bus olie worden aangeschaft. Koop een tweetaktolie die corrosie en slijtage voorkomt.

Feiten

– let op de verbranding
– kies de juiste variëteit, synthetisch of semi-synthetisch
– Denk aan de snelheid van de motor
– Controleer de verbrandingstemperatuur
– Bereken de benodigde hoeveelheid
– De lijst van additieven herzien
– selecteer een olie die gemakkelijk te gebruiken is voor de motor

De voordelen van tweetaktolie in één oogopslag

– eenvoudig te doseren
– hoge opbrengst
– geschikt voor elke tweetakt
– roetvrije verbranding
– gemakkelijk op de motor
– verkrijgbaar in verschillende hoeveelheden

De volgende fabrikanten bieden goed

Tweetaktolie:

Liqui Moly, Castrol Limited, Divinol,

MANNOL, Stihl, Addinol, Motul, Aparoli, Dr Starke.

De tweetaktolie kan op twee manieren met benzine worden gemengd. De eerste is de klassieke methode: de tweetaktolie wordt in een bepaalde verhouding met de hand aan de benzine toegevoegd, zodat de olie de punten bereikt die via de benzine moeten worden gesmeerd.
In de tweede variant worden de olie en de benzine elk in een aparte tank gegoten, en terwijl de motor draait, mengt een pomp de benodigde olie in de benzine. Dit heeft als voordeel dat de olietoevoer wordt aangepast aan de mate waarin het motortoerental toeneemt.