Zakalalarm

Link
Verfügbarkeit
Preis
Weitere Angebote

Test & vergelijk Zakalalarm

Een zakalarm is een klein apparaat, vaak in de vorm van een sleutelhanger, dat bedoeld is om de gebruiker te waarschuwen voor een noodsituatie door middel van een waarschuwingssignaal.
Het is een soort zelfverdediging in gevaarlijke situaties. Veel mensen kunnen zich niet verdedigen als ze worden aangevallen en het zakalarm kan vaak worden gebruikt om een aanval weg te laten lopen, omdat aanvallers bang zijn, in de war raken als er een schril alarm afgaat, dat natuurlijk ook door andere mensen in de buurt kan worden gehoord, en gealarmeerd worden als er een alarmsituatie ontstaat en de aanvaller niet meer in staat is om zijn plan uit te voeren.
Je zou ze ook kleine alarmsystemen kunnen noemen die je zelf kunt inschakelen als er gevaar dreigt.
Tijdens een zakalarmtest werden zakalarmen die het geschreeuw van een vrouw imiteren ook vaak afgesneden, omdat dit geluid de aanvaller nog meer irriteert.
Ze zijn erg klein en passen in elke handtas. Ze kunnen een volume van maximaal 130 decibel bereiken. Deze geluiden overschrijden een volume dat pijn in de oren veroorzaakt. Een straaljager produceert ongeveer 125 decibel bij het opstijgen.
Zelfs de politie adviseert tassenalarmen en heeft deze voor oud en nieuw in sommige steden aan vrouwen uitgedeeld.
Natuurlijk is het zakalarm geen garantie dat de aanvaller zijn daad niet zal uitvoeren, maar het is zeker een mogelijkheid om de aanvaller af te schrikken en in verwarring te brengen en natuurlijk om medemensen bewust te maken van een gevaarlijke situatie.

De werking van een zakalarm is zeer eenvoudig. Meestal bevat een gekocht alarmtoestel al de bacterie. Op de „sleutelhanger“ er is een aan/uit-schakelaar, die ze natuurlijk aanzetten als ze het huis willen verlaten. Er zit ook een kleine pin op het zakalarm, die u moet uittrekken in geval van gevaar en het alarmsignaal klinkt. Als u het geluid weer wilt uitschakelen, moet u de pen weer in het alarmtoestel plaatsen. Sommige modellen hebben ook een knop die moet worden ingedrukt om het alarmsignaal te laten klinken.

Zakalalarmen zijn in principe voor iedereen geschikt. Vooral voor mensen die zich niet kunnen verdedigen in een noodsituatie, die vooral vrouwen, ouderen en mensen met een handicap betreft. Natuurlijk mag niet worden vergeten dat een zakalarm geen garantie is om een aanval te voorkomen.

Onze Top 10 – Zakalarm

Bij de aankoop van een zakalarm moet u rekening houden met een aantal zaken:
Afhankelijk van hoeveel componenten de zakwekker bevat, wordt hij groter. Meestal zijn ze zo groot als een hand en zijn ze tussen de 6 en 14 cm hoog.
Dus ze kunnen in elke zak worden meegenomen. Voor kinderen hebben de kleinere modellen de voorkeur.
Let ook op het gewicht. Zakalalarmen mogen niet meer dan 100 gram wegen, hoe lichter ze zijn, hoe makkelijker ze te hanteren zijn. Kleinere en lichtere zakalarmen hebben echter niet zo’n lange looptijd, omdat er minder batterijen worden gebruikt.
Maar omdat het zakalarm normaal gesproken niet zo vaak wordt gebruikt, is het minder belangrijk.
Het volume dat wordt gegenereerd door een geactiveerd zakalarm kan ook gehoorschade veroorzaken, dus u mag niet hoger zijn dan 120 decibel. Er zijn ook modellen die een alarmgeluid kunnen produceren tot 150 decibel, Vanwege het gezondheidsrisico is dit echter niet raadzaam.

In een zakalarmtest worden verschillende modellen getest.
Deze zijn verkrijgbaar met licht, bijvoorbeeld als een soort zaklamp die nuttig kan zijn als er geen wegverlichting is, in geval van moeilijkheden om het sleutelgat bij het fietsslot of bij de voordeur in het donker te vinden. Het fakkelalarm heeft als bijkomend voordeel dat u kunt controleren of de batterijen nog werken door naar de fakkel te kijken.
Het klassieke model is de zakwekker als sleutelhanger. U kunt hem met een ring aan uw sleutelhanger bevestigen en zo heeft u hem de hele tijd bij u. Dit zakalarm wordt ook wel sleutelalarm genoemd.
U kunt ook een zakalarm voor uw fiets gebruiken. Ze slaan gewoon een stuk metaal, een grote spijker enz. in de grond. Hieraan bevestigen ze de alarmtrekker en de fiets. Als de fiets wordt gestolen, wordt de pin eruit getrokken, gaat het alarm af en zal de fietsendief hoogstwaarschijnlijk het terrein verlaten.

Bij een zakalarmtest gaat het meestal niet alleen om de functionaliteit, maar ook om de voordelen die het biedt. De voordelen van een zakalarm liggen voor de hand, omdat ze de gebruiker een hoger gevoel van veiligheid geven, een aanvaller kan in de war raken en zijn aanval kunnen laten gaan. Door het luide geluid worden de medemensen zich bewust van het gevaarsritueel.
Zakalalarmen zijn zeer eenvoudig te gebruiken, handig en eenvoudig mee te nemen. Ze zijn zeer licht en de aankoopkosten zijn zeer laag. Sommige zakalarmen hebben een extra functie, zoals een zaklamp.

Van tijd tot tijd is het gebeurd dat een zakalarm zichzelf triggert, dit is het resultaat van een zakalarmtest, waarbij de Staat van de batterijen met ‚getest. Informatie hierover is online te vinden. Als u een zaklamp op het apparaat gebruikt en niet weet of de batterijen nog vol zijn, kan het gebeuren dat het apparaat niet werkt als u het moet gebruiken.

Zelfs de politie is voorstander van het dragen van zakalarmen, maar dat is geen 100% bescherming tegen aanvallen. Daarom moet je nooit vertrouwen op het dragen van alleen een zakalarm, het kan nuttig zijn en aanvallers op de vlucht doen slaan, maar je moet ook aandacht besteden aan sommige dingen om aanvallen te voorkomen. Loop indien mogelijk niet alleen op straten en paden die niet verlicht zijn. In geen geval mag je van de ene plaats naar de andere liften. Houd uw handtas in de gaten en houd waardevolle zaken liever op uw lichaam en laat uw persoonlijke spullen niet in het openbaar uit het zicht.
Een zelfverdedigingscursus kan ook helpen om mensen die erg onzeker zijn te versterken en om met meer zelfvertrouwen te handelen in het geval van een aanval.
Tot slot, met betrekking tot zakalarmen, kunnen ze u zeker helpen om u wat veiliger te voelen en het gewenste effect te produceren in een noodsituatie, maar dit is op geen enkele manier een garantie.