Ultrasone reinigingseenheid

Als uw bril niet volledig in de kuip past, kunt u ook het deksel erop laten zitten en de bril rechtop in de kuip plaatsen.
Er zijn speciale reinigingsapparaten voor contactlenzen. Apparaten voor het reinigen van contactlenzen hebben slechts een vermogen van 7 Watt in plaats van 40 tot 60 Watt zoals de andere reinigingsapparaten. Bovendien hebben ze een zeer hoge frequentie van 150 kHz, terwijl de frequentie van normale apparaten 30 tot 40 kHz is. Het ultrasoon reinigingsapparaat voor contactlenzen is een zeer goed alternatief voor chemische reinigingsoplossingen. U moet geen contactlenzen in een normaal apparaat plaatsen.
Ultrasone reinigingsapparaten voor munten zijn relatief klein. Ze bevatten slechts 450 ml vloeistof. Deze apparaten zijn alleen geschikt voor zeer kleine objecten.

Onze Top 10 – Ultrasoon reinigingsapparaat

Eisen voor een goed ultrasoon reinigingsapparaat

Hoogwaardige ultrasone reinigingsapparatuur moet in een hoog frequentiebereik werken. De reinigingsvloeistof voor het apparaat moet worden geselecteerd op basis van het type object dat moet worden gereinigd en de vervuiling ervan. De fabrikanten geven meestal instructies die u moet volgen om mogelijke schade aan de voorwerpen en het reinigingsapparaat te voorkomen. De vloeistof wordt aanzienlijk opgewarmd door de energie die aan u wordt overgedragen. Sommige apparaten hebben ook een verwarmingsfunctie. De warmte verhoogt de reinigende werking van de vloeistof en maakt deze sneller. U moet ervoor zorgen dat het te reinigen object bestand is tegen de hoge temperatuur.
Een ultrasoon reinigingsapparaat moet ook een bepaalde grootte hebben, zodat het gemakkelijk te vullen is als u er grotere objecten in wilt reinigen. Een grotere eenheid kost slechts een beetje meer geld, maar biedt op de lange termijn meer mogelijkheden.
Bovendien is de ultrasoon reinigingsapparaat genereert de juiste geluidsfrequenties voor de te reinigen objecten, zodat deze niet worden blootgesteld aan overmatige belasting en aantasting.

Toepassingsgebied van het ultrasoon reinigingsapparaat

De apparaten van de ultrasone reinigingstest zijn zeer veelzijdig. U moet er echter rekening mee houden dat de reinigingsmiddelen die in het apparaat worden gestopt soms zeer agressief kunnen zijn en zowel de te reinigen voorwerpen als uw handen kunnen aantasten. De volgende items kunnen worden gereinigd in een ultrasone reiniger:

Glazen die niet van natuurlijke materialen zijn gemaakt.
Sieraden van goud, zilver en andere metalen.
Waterdichte horloges.
Kunstgebit, tandbruggen, beugels en tandenborstels.
Scheermesjes, scheerhoofden, elektrische scheerapparaten en tondeuses.
Hulpmiddelen voor pedicure en manicure.
Zilveren of metalen bestek, blikopeners, pizzasnijders en andere huishoudelijke artikelen.
Inktjetprintercartridges, penpunten
Kammen en borstels die niet van natuurlijke materialen zijn gemaakt
CD’s en DVD’s
Medische producten zoals kleine protheses
Motoronderdelen: Carburateurs, remonderdelen en andere.

De manicure- en pedicureartikelen worden ook gedesinfecteerd in een ultrasoon reinigingsapparaat. Door de drukschommelingen worden de bacteriën en ook schimmels betrouwbaar gedood.
Bij de ultrasone reinigingstest is gebleken dat sommige edelstenen niet geschikt zijn voor reiniging met ultrasoon geluid. Massieve edelstenen, die in de natuur als geheel voorkomen, kunnen zonder problemen worden gereinigd. Dit zijn onder andere diamant, saffier, topaas, aquamarijn, peridot en diverse kwartsen. De Britse stenen moeten alleen met grote zorg worden gereinigd, als dat al het geval is, met behulp van een echografie. Dit omvat bijna alle ondoorzichtige stenen die bestaan uit een mengsel van mineralen. Ze hebben geen uniform Kristalstructuur en kan van nature scheuren hebben in de binnenkant. Deze omvatten opalen, labradoriet en vele andere. Hetzelfde geldt voor natuurlijke mineralen en edelstenen. Ook bij keramiek moet erop worden gelet dat het glazuur onberispelijk is. Vloeistof kan door voorwerpen dringen die zelfs microscopische scheurtjes hebben. De geluidsgolven zorgen ervoor dat er kleine belletjes ontstaan in de stenen en kunnen deze in kleine stukjes breken.
Bij de ultrasoonreinigingstest wordt u geadviseerd om altijd de gebruiksaanwijzing van uw ultrasoon reinigingsapparaat zorgvuldig op te volgen en als u niet zeker bent, moet u het reinigen met het apparaat liever vermijden.

Wat zijn de alternatieven voor een ultrasoon reinigingsapparaat?

Voor de reiniging van de bril kunnen vochtige brillendoeken worden gebruikt in plaats van het ultrasoon reinigingsapparaat. Voor contactlenzen zijn er verschillende reinigingsoplossingen waarmee de contactlenzen met de hand gereinigd kunnen worden.
Voor gebitsprothesen, tandbruggen en beugels zijn reinigingstabletten verkrijgbaar in winkels die bruisend oplossen in water en zo deze objecten reinigen. Ze kunnen ook ’s nachts in de reinigingsvloeistof blijven.
Voor sieraden en zilveren bestek, sieraden en zilveren schoonmaakdoekjes zijn er ook sieraden en zilveren schoonmaakdoekjes verkrijgbaar, waarmee de artikelen met de hand gewreven en gereinigd kunnen worden.
Voor bijna alles wat in een ultrasoon reinigingsapparaat kan worden gereinigd, bestaat ook de mogelijkheid om deze objecten met de hand te reinigen met geschikte reinigingsmiddelen.

Welke fabrikanten van ultrasoon reinigingsapparatuur zijn er?

Er zijn veel fabrikanten van ultrasoon reinigingsapparatuur op de markt. Sommige zijn dat wel:

AEG
Dema
Emag
Lanaform
Stabilo
Aoyue
Bandelin
Caso
JPL
Newgen Medicals
Sanitas
Synergie
McVoice

class=“western“Innovaties op het gebied van ultrasoon reinigingsapparatuur

Elk jaar brengen de bedrijven ultrasone reinigingsapparatuur met nieuwe ontwerpen op de markt. Er worden ook voortdurend kleine technische verbeteringen aangebracht, maar in principe verandert er niet veel aan de ultrasone reinigingsapparatuur.

Voordelen van het kopen van een ultrasoon reinigingsapparaat op het internet

Zelfs als u een ultrasone reiniger koopt, geniet u van de voordelen van het internet, zoals 365 dagen per jaar de klok rond winkelen, comfortabel winkelen vanuit uw luie stoel zonder dat u de stad in hoeft te rijden en zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over bus- en treinverbindingen of het parkeren van uw auto. En u hoeft zich geen zorgen te maken als er weer eens geen verkoper in de buurt is om u te adviseren of om in een lange rij te staan om te betalen voor uw goederen.
Met een paar klikken heeft u toegang tot vele leveranciers van ultrasoon reinigingsapparatuur op het internet. U kunt de tijd nemen om de apparaten te bekijken, u kunt ze in verschillende online tests en via klantenreviews te weten komen en vervolgens kunt u een geschikt apparaat kiezen. Als de online winkel waar u het apparaat koopt een expreslevering aanbiedt, kan het de volgende dag al bij u thuis zijn. U heeft een 14-daags recht van teruggave als het apparaat toch niet bij u past.
En bovenal vindt u nauwelijks een winkel waar u kunt kiezen uit zoveel fabrikanten als op het internet. Als u op zoek bent naar kortingsbonnen en speciale aanbiedingen, kunt u met de toch al lagere prijzen nog meer geld besparen dan bij de lokale dealer.

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een ultrasone reiniger?

Prestaties
De instapmodellen van de ultrasone reinigingsunits hebben normaal gesproken een reinigingsvermogen van 10 watt per liter reinigingsvloeistof. Bij modellen van hogere kwaliteit wordt een hoger wattage bereikt met minder liters, wat het reinigend effect verhoogt. In ieder geval moet u een apparaat met een hoger wattage kiezen om een goede reinigingsprestatie te krijgen.

Frequentie
Ultrasone frequenties beginnen bij ongeveer 16000 Hz, d.w.z. 16 kHz, en kunnen door de mens niet worden waargenomen. Aangezien de golffrequentie van het ultrasoon reinigingsapparaat de bellen voor de mechanische reiniging genereert, moet u een apparaat met een hogere frequentie kiezen, omdat dit de bellen veel krachtiger maakt en beter reinigt. Bij een hogere frequentie worden uw sieraden bijvoorbeeld zachter gereinigd dan bij een lage frequentie. Voor een zachte reiniging moet de frequentie 35 tot 50 kHz zijn. Om het reinigingsbereik te vergroten worden de meeste apparaten aangeboden met een frequentie van 40 kHz.

Timer en looptijden
Ultrasone reinigingsmachines zijn uitgerust met timerfuncties om ervoor te zorgen dat het apparaat niet te lang blijft zitten en dat uw sieraden, bril of kunstgebit niet door wrijving worden beschadigd als het te lang in het waterbad blijft liggen. Met hoogwaardige ultrasone reinigingsapparatuur moet het mogelijk zijn om meerdere timertijden in te stellen, omdat verschillende materialen ook verschillende reinigingstijden vereisen. De reinigingstijd is ook afhankelijk van de mate van vervuiling.

Volume
Het volume geeft aan hoeveel liter reinigingsvloeistof er in de ultrasone unit past. Als u zilveren bestek en voorwerpen van vergelijkbare grootte wilt reinigen, bijvoorbeeld ook een carburateur in het apparaat, moet u een model kiezen met een inhoud van minstens 2 liter. Voor kleine sieraden is een eenheid met een volume van 0,45 liter ook voldoende.

class=“western“Nuttige accessoires voor een ultrasoon reinigingsapparaat

Een zeer nuttig accessoire voor ultrasone reinigingsapparaten zijn insteekcompartimenten. Zelfs de kleinste sieraden kunnen hierin worden geplaatst en gemakkelijk weer worden verwijderd zonder dat u uw hele hand in de vloeistof hoeft onder te dompelen.