Verwarmingsthermostaat

BERETTA VERWARMINGSTHERMOSTAAT B81604
LinkBERETTA VERWARMINGSTHERMOSTAAT B81604*
VerfügbarkeitLieferung in 1 Werktagen nach Zahlungseingang Versand nach: Worldwide
Preis € 7,38
Preis inkl. MwSt., zzgl. Versandkosten
Koop nu aan eBay!*
Weitere Angebote
BERETTA VERWARMINGSTHERMOSTAAT B81604
VerfügbarkeitLieferung in 1 Werktagen nach Zahlungseingang Versand nach: Worldwide
€ 7,38
Preis inkl. MwSt., zzgl. Versandkosten

Test & vergelijk Verwarmingsthermostaat

Een verwarmingsthermostaat regelt de temperatuur van de radiatoren en de kamertemperatuur, de verwarmingsthermostaat regelt het openen en sluiten van de thermostaatkraan, deze regelt de doorstroming van de radiatoren. De verwarmingsthermostaat regelt hoe koud of warm het in de afzonderlijke kamers kan worden. Als het bijvoorbeeld te koel wordt in een ruimte, neemt een automatische verwarmingsthermostaat het proces van het verder opdraaien van het regeltoestel over, conventionele modellen moeten handmatig worden aangepast. Als het bedieningselement verder omhoog wordt gedraaid, kan er meer warm water in de radiator stromen en wordt het pas weer uitgeschakeld als een bepaalde temperatuur in de kamer is bereikt. Wanneer de gewenste temperatuur is bereikt, regelt de verwarmingsthermostaat automatisch de verdere warmtetoevoer, zodat de temperatuur in de ruimte constant kan worden gehouden.
Naast de veelgebruikte mechanische verwarmingsthermostaten zijn er sinds enkele jaren ook automatische modellen verkrijgbaar, deze worden aangeboden onder de naam „elektronische verwarmingsthermostaat“. In principe doen beide soorten verwarmingsthermostaten hetzelfde, terwijl de handmatige verwarmingsthermostaat altijd door de gebruiker moet worden geregeld, de automatische verwarmingsthermostaat zorgt voor alles en regelt de warmtetoevoer logisch en energiebesparend, afhankelijk van de programmering.

Hoe werkt een verwarmingsthermostaat precies?

Dat een verwarmingsthermostaat de ruimtes niet afkoelt en een bepaalde temperatuur handhaaft, is voor ons allemaal duidelijk, in principe werkt het heel eenvoudig: het ventiel dat de warmwatertoevoer regelt, wordt geregeld door een temperatuursensor in het thermostaathuis. Deze functie wordt gecontroleerd door De actuator kan met verschillende materialen werken, waaronder een vloeistof, een gas of bimetaal. Het materiaal van het expansie-element zet uit of krimpt en geeft deze beweging door aan de klep via een kleine overdrachtsstift (ook wel klepstoter genoemd). Zoals eerder in de tekst vermeld, neemt de afsluiter de regeling van het verwarmingswatercircuit over en zo wordt de temperatuurregeling gerealiseerd. Om een constante kamertemperatuur te creëren, wordt de waterdruk non-stop geregeld. Bij het bereiken van de gewenste temperatuur breidt de expansiemassa zich zodanig uit dat de overdruk de klep volledig sluit. In ruil daarvoor krimpt de expansiemassa bij het afkoelen en opent de klep weer. Deze werkingswijze geldt voor de manuele verwarmingsthermostaat, maar voor een elektronische verwarmingsthermostaat is de werkingswijze iets anders. In deze variant wordt de expansiemassa vervangen door een elektronische sensor, deze sensor bewaakt de temperatuur en stuurt het ventiel aan via een kleine motor. Voor de werking van een elektrische verwarmingsthermostaat zijn batterijen nodig.
Voor een juiste temperatuurregeling moet worden gewaarborgd dat de thermostaatkleppen niet worden afgedekt en dat de ruimtelucht de kleppen kan bereiken. In sommige gevallen worden de kleppen afgedekt door kasten of gordijnen, dit kan genoeg zijn om een negatief effect te hebben op de verwarmingsresultaten.

Onze Top 10 – verwarmingsthermostaten

Nr. 1
BERETTA VERWARMINGSTHERMOSTAAT B81604
Kundenbewertungen
BERETTA VERWARMINGSTHERMOSTAAT B81604*
von BERETTA

BERETTA VERWARMINGSTHERMOSTAAT B81604

Codice Prodotto:1011836

Marca:BERETTA

Beschrijving
Betalingen
Verzending
Garantie
Factuur aanvragen
Retourproduct

BETALINGEN:

De momenteel geaccepteerde betalingsmethoden zijn als volgt:

PAYPAL

Het ebay-systeem brengt u direct naar het PayPal-circuit zodra de aankoop is voltooid. In deze omgeving kunt u uw betaling voltooien met...

 Preis: € 7,38 Koop nu aan eBay!*
Preis inkl. MwSt., zzgl. Versandkosten

De elektrische verwarmingsthermostaten zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen, naast de basismodellen waarmee slechts enkele regelprocessen mogelijk zijn, is er ook een draadloze verwarmingsthermostaat, die bijvoorbeeld met een smartphone kan worden bediend, evenals de sensoren voor de temperatuurregeling. kan naar elke willekeurige positie worden verplaatst, deze sensoren geven dan de gemeten temperatuur via de radio door aan de verwarmingsthermostaat. Dit heeft als voordeel dat de kamertemperatuur verder weg van de radiator wordt gemeten. Hybride modellen kunnen zelfs via de PC worden geprogrammeerd, waarbij de programmering via een speciale USB-stick van de PC naar de verwarmingsthermostaat wordt overgebracht.

Verwarmingsthermostaten zijn nu verkrijgbaar in elke bouwmarkt of elektrowinkel, zelfs supermarkten bieden regelmatig elektrische verwarmingsthermostaten aan. De grootste selectie is natuurlijk online te vinden, hier kunt u snel de verschillende modellen vergelijken en een model kiezen dat past bij uw prijsverwachtingen.

Idealiter wordt elk verwarmingssysteem uitgerust met een nieuwe elektrische verwarmingsthermostaat, die gegarandeerd de meeste verwarmingskosten bespaart. Daarom worden verwarmingsthermostaten vaak in sets aangeboden. Als er echter kamers zijn die maar weinig gebruikt worden, kan een handmatige verwarmingsthermostaat worden gebruikt. In de badkamer, keuken en woonkamer is het echter zinvol om over te schakelen op de nieuwe elektrische verwarmingsthermostaten, zodat u er zeker van kunt zijn dat er ’s nachts geen verwarming is en dat de verwarming wordt ingeschakeld op de tijden dat u deze kamers binnenkomt of gebruikt.

Aangezien u nooit uw eigen verwarmingsthermostaat-test thuis kunt uitvoeren voordat u koopt, zult u moeten vertrouwen op de resultaten van de talrijke verwarmingsthermostaat-testen op het internet of in tijdschriften. In principe moet u overwegen of u bij de handmatige verwarmingsthermostaten wilt blijven of dat u wilt overstappen op een moderne versie. elektrische verwarmingsthermostaten is de moeite waard en de bediening is in ieder geval veel comfortabeler. Als u een verwarmingsthermostaattest bekijkt, let dan op de beoordeling van de gebruiksvriendelijkheid en de functieomvang van de apparaten. Natuurlijk zijn handmatige verwarmingsthermostaten eenvoudig en gemakkelijk te gebruiken, maar het ontbreekt ze ook aan enige vorm van comfort. Het verwarmingsrendement neemt aanzienlijk toe als u een elektrisch of radiografisch gestuurd model gebruikt.
Functies die een draadloze thermostaat kan hebben: voorgeprogrammeerde instelling voor optimale verwarming, functie die openstaande ramen detecteert, aantal mogelijke schakeltijden per dag, maximaal draadloos bereik van het bedieningselement.

Vragen die worden beantwoord in de verwarmingsthermostaattest
– Gedrag van de verwarmingsthermostaat met een externe warmtebron (zon enz.)
– Gedrag met open ramen
– Constante temperatuur volgens de ingestelde referentiewaarde

AVM, Devolo, Elgato en Homematic zijn leveranciers van verwarmingsthermostaten die via het internet kunnen worden aangesloten en bediend. De installatie is zeer eenvoudig en het verwarmingscomfort is veel beter. Door het gebruik van de slimme verwarmingsthermostaten weet het verwarmingssysteem wanneer een kamer te koud is, communiceren de op internet aangesloten thermostaten met elkaar via het internet en sturen ze alle benodigde informatie naar uw mobiele telefoon, zelfs weergegevens worden automatisch opgevraagd en de apparaten weten wanneer u op weg naar huis bent.

In de reclame zie je steeds meer advertenties voor de digitale assistenten zoals Amazon Echo of Google Home, als je wilt linken naar deze apparaten moet je ervoor zorgen dat alle apparaten compatibel zijn. De slimme stembesturing is geweldig als je over deze factoren nadenkt.

Als u nieuwe verwarmingsthermostaten koopt, moet u de oude gebruiken. Neem de thermostaat rustig op, want alleen in de praktijk is te zien of alles werkt of dat u weer moet omschakelen naar een oud handgeschakeld model. Zelfs als u uit een gehuurd appartement verhuist, moeten de oorspronkelijk gevonden verwarmingsthermostaten bij uw verhuizing worden vervangen.