Trilstang

Link
Verfügbarkeit
Preis
Weitere Angebote

Test & vergelijk Trilstang

Wat is een trilstaaf?

Een vibrerende bar wordt ook wel een fitnessbar genoemd. Het voordeel hiervan is dat trillingen de spieren niet alleen beïnvloeden, maar ook uitoefenen. Bijna geen enkel ander fitnessapparaat is zo eenvoudig en veelzijdig te gebruiken als de fitnessbar. Deze fitnessbalken of ook trilbalken zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen. Meestal functioneren ze volgens hetzelfde principe. De trilbalken kunnen in één hand of in beide handen worden gehouden. Het is alleen belangrijk dat ze niet uit de hand worden gelicht. Zo’n trilstaaf heeft geen hoog eigengewicht. Het is dus een fitnessapparaat dat overal kan worden gebruikt. Zelfs in het park of op reis. Het kost ook niet veel geld. Het is ook praktisch dat de trilpaal gemakkelijk in een draagtas past. Precies goed voor degenen die veel reizen en toch geen sport willen missen. Het hele lichaam wordt ondersteund door het gebruik van een dergelijke trilpaal. Het is ook mogelijk om er fitnessoefeningen mee te doen. Deze worden door uzelf of volgens een plan bepaald. Vooral oudere mensen of zwangere vrouwen kunnen baat hebben bij zo’n trilpaal. Zoals de trilbalktest aantoont, kunnen deze onderdelen perfect worden gebruikt als een beginnersproduct.

Er zijn veel toepassingsgebieden. En dus is de trilbalk vooral een apparaat dat het hele lichaam kan trainen. Naast de armen is de trilstang verantwoordelijk voor de borst- en rugspieren. Vooral op reis of op vakantie is er geen betere sportuitrusting. Het kan ook gemakkelijk worden weggegeven, omdat het zo goedkoop is om te krijgen. Als de hengel niet thuis of op reis is wordt gebruikt, kan het ook door fysiotherapeuten worden gebruikt. Het is vooral het materiaal dat zorgt voor een vlotte training. Dankzij de ergonomische handgreep kunnen gebruikers er zeker van zijn dat ze deze stang altijd goed vastpakken. Op deze manier worden de staven steeds opnieuw gebruikt. Aan de ene kant is het een stuk sportuitrusting, maar aan de andere kant belooft het ook veel plezier. Een stuk sportuitrusting dat afwisseling brengt in de dagelijkse trainingsroutine. Zo kan iedereen actief en met veel plezier iets voor zijn lichaam doen. Een ander voordeel is dat de diepe spieren worden getraind. Deze oscillerende staven zijn alleen maar gedraaid. Er hoeven geen schroeven te worden geschroefd of er moeten eerst complexe samenstellingen worden uitgevoerd. De stang kan helpen om verkeerde posities te voorkomen. Vooral in de watersport of gymnastiek worden dergelijke staven vaker gebruikt.

Onze Top 10 – Oscillerende stang

Als er een alternatief wordt gezocht, moet dat minstens even veeleisend zijn. Bovendien mag de sportuitrusting niet zwaar zijn. Alleen dan kan het als een echt alternatief worden beschouwd. Er zijn echter schommelhallen die volgens hetzelfde principe werken. Het voordeel hiervan is dat u kunt kiezen uit een breed scala aan gewichten. Deze halters zijn ook verkrijgbaar in verschillende kleuren en maten. Als het om de roze halters gaat, zijn dit de lichtste. Die zijn ook vooral gericht op vrouwen. Dit bewijst dat er voor beide geslachten mogelijkheden zijn om de spieren op orde te krijgen met de schommelende halters. Ook hier is het belangrijk dat de halters goed in de hand worden gehouden. Alle halters zijn zo robuust dat ze ook op de vloer kunnen vallen. Het is ook mogelijk om een of meer halters in elke gewichtsklasse te kopen. Deze schommelhallen moet dan ook met een schommel worden gebruikt. Hier gaat het veel meer om de juiste swing dan om constante herhalingen. Zo kan het hele lichaam in een mum van tijd getraind worden. De schommelhallen zijn ook gemaakt van een gemakkelijk afwasbaar materiaal. Daarom worden ze niet zo snel vies.

Als het om de merken gaat, dan moet je het eens van dichtbij bekijken. Want dit zijn vaak Engelse fabrikanten. Swingbo is zo’n voorbeeld. Maar het merk zegt niet veel over de kwaliteit. Het kan altijd de moeite waard zijn om op je buikgevoel te vertrouwen. Versaflex Bar laat zien hoe het kan. Want dit is een iets andere staaf die net zo gemakkelijk te verplaatsen is. Precies goed voor wie zich meer wil focussen op evenwicht of een perfecte houding. Het kan nooit kwaad om op details te letten. Vooral als er een speciale training nodig is. Deze trilbalken kunnen dus ook nuttig zijn als er een DVD wordt meegeleverd. Hier wordt een stuk voor stuk instructie gegeven. Een ander voordeel kan een poster zijn. Goede kwaliteit wordt ook geleverd door het merk SportPlus. Ook al zijn het meestal geen betekenisvolle merken, ze beloven allemaal één ding: snel fit worden. Het is dan vaak de moeite waard om met een andere trainingspartner te trainen. Dit verhoogt het verlangen om te trainen. Die merken vertegenwoordigen dan ook een minderheid als het gaat om het in elkaar schroeven. Want SportPlus is gebaseerd op een schroefdraad. FA Sports biedt zelfs handige trainingsinstructies in de vorm van een flyer. Hoe praktisch het ook moet zijn, er is voor elke smaak een geschikte trilstaaf.

Hoe gemakkelijk een trilstaaf uit de trilstaaftest kan worden bewogen hangt vaak af van van de samenstelling of de samenstelling. Als het dan een licht materiaal is, kan dit het verschil maken. Het uiterlijk is ook belangrijk. Zelfs als deze machines ontworpen zijn om te slingeren, traint het oog ermee. Een in het oog springende kleur kan dan helpen om zich te concentreren op het apparaat. Op deze manier wordt het doelwit nooit uit het oog verloren. U moet er ook op letten of de zwaaibalk geschikt is voor het uithoudingsvermogen of voor een normale training. De handgrepen kunnen ook iets toevoegen aan de training. Omdat er vaak verschillende materialen worden aangeboden. Rubber behoort dan tot die materialen die niet alleen goed voelen, maar ook veilig zijn. Uitglijden is dus geen probleem meer. De mate van fitheid kan geleidelijk aan worden verhoogd, afhankelijk van de bar. Je hebt dus geen extra gewicht nodig om je lichaam in topvorm te krijgen. De apparatuur moet de circulatie kunnen stimuleren. Alleen dan is het ook een goede kwaliteit. Als de trilstaaf correct is geplaatst, kan deze zowel de bekkenspieren als de onderrugspieren trainen.

Een fitnessapparaat online kopen is nooit verkeerd. Het voordeel is dat de juiste oefeningen direct kunnen worden uitgeprobeerd. Vooral op de bekende videoportalen zijn er genoeg video’s, die het makkelijker maken voor beginners. Het lukt dan bij de eerste poging om de balk goed vast te houden, of uit te houden. Want vooral voor beginners is zo’n training niet eenvoudig. Het vraagt om een blijvende kracht. De video’s, die vervolgens online kunnen worden aangeboden, zijn motiverend. Ze kunnen worden geïntegreerd in het reeds gebruikte fitnessprogramma. Deze trilbalken van de trilbalktest kunnen dus gezien worden als een verrijking. Online is het ook mogelijk om verschillende kleuren te selecteren zonder …om ervoor te moeten betalen. In de winkel worden meestal speciale kleuren aangeboden tegen aanzienlijk hogere prijzen. Bij sommige fabrikanten is het dan zelfs mogelijk om gedurende een bepaalde periode gratis videomateriaal te bekijken. Zo kunnen de eerste 30 dagen of langer gebruikt worden voor een gratis training. Zelfs als de apparaten achteraf niet overtuigend zijn, kunnen ze gemakkelijk worden uitgewisseld.

De aankoop van een trilbalk uit de trilbalktest is succesvol als de balk bij de gebruiker past. Dit begint met de kleuren. Zoals de Vibrating Rod Test laat zien, zijn er geschikte staven voor zowel vrouwen als mannen. Dit betekent dat elke stang perfect op het lichaam kan worden afgestemd. Alle staven kunnen niet zo gemakkelijk breken. Zelfs als er veel druk wordt uitgeoefend. Bij de aankoop van een dergelijke trilpaal moet ook rekening worden gehouden met de lichaamsgrootte. Want als de grootte te klein is, past het niet bij het lichaam. Dit is vooral belangrijk om het hele lichaam te kunnen trainen. Vaak geeft de fabrikant aan hoe lang de stang werkelijk is. Sommige topmodellen brengen het dan tot 150 cm. Dat zou perfect zijn voor langere mensen. Maar bij aankoop is het nog steeds mogelijk om nog meer lengte te krijgen. Maar er zijn ook verschillen met betrekking tot de hoeveelheid. Het is dus ook mogelijk om een set te kopen. Dit maakt het gemakkelijker om een trainingspartner te vinden of om met een andere partner te trainen.

Een vervangende stang kan worden beschouwd als een accessoire. Maar dan is er ook nog de mogelijkheid om een andere hengel te gebruiken. Drie staven zijn echter het maximum dat sommige fabrikanten tegen een redelijke prijs kunnen bieden. Als dit niet genoeg is, kunnen accessoires nuttig zijn om naar te kijken. Bij de klassieker hoort de Op deze dvd worden alle belangrijke functies nader toegelicht. Iedereen is dus direct in staat om de oefeningen precies uit te voeren. Het maakt niet uit of je een beginner of een professional bent. Bij de accessoires moet er alleen op gelet worden dat het ook een Engelse versie kan betreffen. Wie geen Engels begrijpt, kan het beste Duitse fabrikanten gebruiken. Soms wordt er ook een draagtas aangeboden, evenals een trainingsaffiche.